Search
Close this search box.

Potilasturvalliset ODU Medi-Snap liitäntäratkaisut

Lääketeknologiassa käytettävä IEC 60601-1 standardi asettaa vaatimuksia sähkölaitteiden suunnittelulle. Laitevalmistaja on vastuussa riskiarvioinnista, sekä laitteensa suojaamisesta. Standardissa huomioidaan yleiseen turvallisuuteen liittyvät tekijät kuten mekaniikka- ja sähkösuunnittelu.

Laitteisto ei saa esimerkiksi sisältää teräviä kulmia ja käytettyjen materiaalin tulee olla kemikaali- ja lämpötilavaihteluja kestäviä, sekä sähköisiltä ominaisuuksiltaan vaatimustenmukaisia. Sähköiset ominaisuudet sisältävät mm. jännitesuojaukset sekä käytettävyyden. Suojaamattomat 230-250 VAC 50 Hz jännitekäytöt ovat riskinä aiheuttamaan rytmihäiriöitä potilaalle tai käyttäjälle. Salamaniskusta johtuen jännitteet voivat nousta hetkellisesti tuhansiin voltteihin ja aiheuttaa tulipaloja ja vaurioita laitteistolle ja henkilöstölle.

ODU huomioi IEC 60601-1 vaatimukset MEDI-SNAP sarjassaan liittimien ulkoisella muotoilulla, sekä kontaktikalusteiden muokkaamisella. Alla on esitelty esimerkkejä turvallisuutta lisäävistä tekijöistä.

Lisätietoja antaa

Miikka Laukkanen
040 511 4135

miikka.laukkanen@sahkolehto.fi

[lisatiedot_showcase]