Search
Close this search box.

Joustavuutta sovelluksen mukaisesti – modulaarinen turvalukko MGB2 Classic

MGB2 Classic on jatkojalostettu versio Euchnerin menestyneestä MGB-turvalukosta. MGB2 Classic -turvalukko voidaan yhdistää OSSD-lähtöjen avulla suoraan turvareleeseen tai -logiikkaan. Turvalukon LED-tilatietovaloista voidaan aina tarkistaa turvalukon toimintavalmius. MGB2 Classic on ihanteellinen ratkaisu turva-alueiden kulkuovien turvalliseen lukitukseen, yksittäisissä kohteissa sekä laajempien järjestelmien sarjaankytkennässä. Yhden turva-alueen suojaukseen voidaan kytkeä Max. 10 turvalukkoa sarjaan.

MGB2 Classicin modulaarinen rakenne mahdollistaa sovellus- ja asiakaskohtaisten versioiden rakentamisen uuden laitteen suunnittelussa, modernisaatio- tai kunnossapitokohteissa. Laajasta valikoimasta voidaan valita eri vaatimusten mukaiset lisämoduulit, kuten esimerkiksi painikkeet, valintakytkimet, avainkäyttöiset kääntökytkimet sekä hätä-seis-painikkeet. Tämä helpottaa myös varastointia ja mahdollistaa myöhempien laitemuokkauksien tai järjestelmälaajennuksien tekemisen tehokkaasti. Kaikki kytkimen ruuvit ovat toteutettu putoamattomilla ruuveilla ja ne kaikki voidaan kiristää samalla työkalulla. Painikemoduulien lisäksi koodatut kytkentä terminaalit tai M23 -liitinmoduuli ovat myös toteutettu modulaarisena, jolloin mahdollinen kunnossapito nopeutuu ja tuotantokatkokset lyhenevät.

Turvalukkoa on sovelluskohteen niin edellyttäessä mahdollista käyttää myös pelkkänä ovirajana ilman lukituksen valvontaa. DIP-kytkinten asettelulla lukituksen valvonta voidaan asettaa pois käytöstä, jolloin OSSD-lähdöt aktivoituvat, kun ovi on kiinni, vaikka turvalukko ei ole lukossa. Turvalukon mekaaninen asennus onnistuu kaikkiin oviin, riippumatta siitä onko kyseessä liukuovi tai saranoitu ovi. MGB2 Classicia voidaan käyttää yhdessä myös muiden Euchner -valikoiman lisävarusteiden, kuten esimerkiksi hätävapautusten, takavapautusten tai sallintakytkinten kanssa.

  • PL e -suoritustaso EN ISO 13849-1 mukaisesti
  • OSSD-lähdöt kytkettävissä turvareleeseen tai turvalogiikkaan
  • Modulaarinen rakenne mahdollistaa asiakas- ja sovelluskohtaisten versioiden rakentamisen myös pienemmille määrille
  • Voidaan kytkeä myös sarjaan (Max. 10 turvakytkintä)
  • Sopii kaikkiin oviin (saranoidut ovet, liukuovet, vasen- tai oikeakätisesti)
  • Sovelluksen vaatiessa lukituksen valvonta on mahdollista kytkeä pois käytöstä
  • Modulaarisuuden ansiosta mahdollinen kunnossapito nopeutuu ja tuotantokatkokset lyhenevät


Pyydä lisätietoja

Juuso Lehto

09 774 642 34
040013 1348

juuso.lehto@sahkolehto.fi

[lisatiedot_showcase]