Search
Close this search box.

Hermeettinen sulku – Uudet ODU Mini-Snap kojeosat

Näiden lisäksi vaatimukseksi on noussut kaasutiiveys – hermeettinen sulku.

Sähköliittimien tiiveysvaatimuksia kasvatetaan jatkuvasti. Vaatimuksina ovat tiiveys pölyä ja vettä vastaan (IP-luokitus) ja paineenkesto vesiupotuksessa. Näiden lisäksi vaatimukseksi on noussut kaasutiiveys – hermeettinen sulku.

Hermeettinen sulku vaaditaan esimerkiksi muodostettaessa tyhjiötä. Sululle on oma standardi IEC 60068, joka jakaa sulun laadun kolmeen luokkaan: Fine vacuum (FV), High Vacuum (HV) ja Ultra-High Vacuum (UHV).
Laatuluokat määritetään materiaalin läpitunkevan helium-kaasun vuotomäärän avulla:

FV < 1 mbar/s

HV < 1×10^-3 mbar/s

UHV <1×10^-7 mbar/s

ODU on lisännyt MINI-SNAP L-sarjaansa uuden kojeliitinmalliston, joka valmistetaan vastaamaan viimeisimpiä tiiveysvaatimuksia. MINI-SNAP kojeliittimien suurin vuotokohta on liitinrungon, eristerungon ja kontaktien väleihin jäävät ilmaraot. Puristuskontakteille vuoto on suurin, jolloin avoimella liittimellä ei ole vesitiiveyttä. Vesitiiveys saavutetaan käyttämällä juotoskontakteja, jotka ylivaletaan liitinrunkoon kiinni. Jotta liitin saavuttaisi kaasutiiveyden ja hermeettisen sulun, käyttää ODU uusissa liitinmalleissaan ylivalussa lasia.

Uudet ODU MINI-SNAP-lajit ovat testattu <1×10^-9 mbar/s IEC 60068-mukaisesti. Täten liittimet takaavat korkeimman UHV-tiiveysluokan ja niitä voidaan käyttää korkeimman vaatimuksen mittalaitteissa, puhdastiloissa ja tuotantolaitteissa. Korkeimman tiiveysluokan lisäksi uudet MINI-SNAP-lajit omaavat erinomaiset tiedonsiirto-ominaisuudet USB 2.0 / Ethernet / HDMI 2.0 standardien mukaan.

Miikka Laukkanen

040 511 4135

miikka.laukkanen@sahkolehto.fi

Tutustu lisää: ODU MINI-SNAP tuotesarjat

Lue lisää: ODU:n artikkeli liittimien tiiveydestä

[lisatiedot_showcase]