Search
Close this search box.

Automaattivaraston turvallinen huoltoajo – MGB2 Modular, CKS2

Elektroninen avainjärjestelmä CKS2 yhdistää korkean koodaustason RFID-koodiavaimet ja lukuyksikön. CKS2-lukuyksikkö ja koodiavaimet muodostavat yhdessä turvajärjestelmän, joka täyttää korkeimmat vaatimukset koskien laitteiden turvalukitusta ja ohjausta Cat. 4 / PL e, EN ISO 13849-1 mukaisesti. CKS2 voidaan käyttää, joko yksittäisenä järjestelmänä, jossa on integroituna valvonta- ja lukuyksikkö tai MGB2 Modular -turvalukitusjärjestelmään liitettävänä MSM-moduulina.

CKS2-lukuyksikön toiminta

Koodiavain ohjelmoidaan lukuyksikön omalla sisäisellä opetustoiminnolla, joten järjestelmä ei vaadi erillistä ulkoista ohjelmointia. Lukuyksikkö lukee ja tarkistaa siihen asetetun koodiavaimen tiedot. Jos lukuyksikkö tunnistaa koodiavaimen, niin turvalähdöt vaihtavat tilaa.

CKS2-järjestelmä on joustavasti sovitettavissa sovelluskohtaisiin tarpeisiin. Sitä voidaan käyttää lukitusjärjestelmän ohjaukseen, käyttäjän käyttöoikeuksien tunnistamiseen, laitteen toimintatilan valintaan tai siirtoavainjärjestelmänä.

CKS2 MSM-moduuli on mahdollista liittää MGB2 Modular -turvalukitusjärjestelmään, jolloin avainjärjestelmä voidaan yhdistää tehdasväyliin PROFINET / PROFIsafe tai EtherCAT / EtherCAT FSoe.


Ratkaisuesimerkki: automaattivaraston turvallinen huoltoajo

Automaattivaraston jokainen varastoalueen turvaovi on lukittu MGB2 Modular -turvalukolla, johon on yhdistetty elektroninen avainjärjestelmä MSM-CKS2. Koodiavain ei ole lukuyksikössä varaston automaattitoiminnan aikana.

  1. Haluttu varastoalue pysäytetään asettamalla koodiavain alueelle määritellylle lukijalle ja painamalla turvalukossa olevaa painiketta.
  2. Koodiavain poistetaan lukijalta ja turvaoven lukitus voidaan aukaista, jotta päästään kulkemaan varastoalueelle.
  3. Ovi suljetaan sisältäpäin ja koodiavain asetetaan varastoalueen puolella olevalle toiselle lukijalle. Turvalukon lukitusta voidaan ohjata sisäpuolen laajennusmoduulin painikkeen avulla.
  4. Automaattivaraston laitteita voidaan nyt ohjata manuaalisesti käyttäen turvalukon laajennusmoduulin painikkeita tai esimerkiksi käsiohjaimen avulla.
  5. Koodiavain otetaan pois lukijalta, kun laitteet on ohjattu manuaalisesti haluttuun paikkaan. Automaattiset varastointilaitteet on pysäytetty turvallisesti ja varastoalueella voidaan työskennellä.
  6. Poistuessa varastoalueelta koodiavain asetetaan alueen puoleiselle lukijalle. Turvaoven lukitus voidaan aukaista laajennusmoduulin painikkeen avulla.
  7. Koodiavain otetaan mukaan poistuessa varastoalueelta.
  8. Turvaovi suljetaan ulkopuolelta ja koodiavain asetetaan ulkopuoleiseen lukijaan. Turvalukon lukitusta ohjataan lukitusmoduulin painikkeen avulla. Turvalukko on lukittu ja varasto voidaan käynnistää automaattitoimintaan.
Automaattivaraston pysäytys sallitaan asettamalla koodiavain CKS2-lukuyksikköön. Koodiavain otetaan mukaan vaaralliselle alueelle.
Vaarallisella alueella manuaaliohjaus sallitaan asettamalla koodiavain CKS2-lukuyksikköön.

CKS2-järjestelmä on joustavasti sovitettavissa sovelluskohtaisiin tarpeisiin. Sitä voidaan käyttää lukitusjärjestelmänä, käyttäjän käyttöoikeuksien tunnistamiseen, laitteen toimintatilan valintaan tai siirtoavainjärjestelmänä.

Huoltosekvenssin suunnittelu alkaa usein suojattavan alueen pohjakaavion läpikäynnillä. Huolellisesti määritetyt järjestelmäkokonaisuudet ja komponenttien oikea sijoittelu on tärkeää, jotta saavutetaan mahdollisimman kustannustehokas kokonaisuus sekä mutkaton huoltoprosessi laitteelle. Mikäli laitteiden turvallistaminen on teille ajankohtaista, ota yhteyttä ja autamme mielellämme teitä suunnittelussa sekä ottamaan askeleen kohti tulevaisuuden järjestelmiä.

Sähkölehto x Euchner jo 30 vuotta

Sähkölehto tarjoaa asiantuntijaratkaisuja ja tuotteita teollisuuden koneturvallisuuteen. Olemme toimineet Euchnerin virallisena yksinedustajana Suomessa jo 30 vuoden ajan. Asiantuntijamme ovat aina mukana oikean ratkaisun valinnassa, suunnittelun alusta järjestelmän käyttöönottoon sekä tuotantoon saakka. Omaamme vankan osaamisen sekä laajan tuotevalikoiman koneturvallisuuden alalta. Pystymme tarjoamaan turvallisen, luotettavan sekä pitkäaikaisen ratkaisun yrityksenne tarpeisiin. Toimintamme perustana ovat kumppanuus ja luotettavuus, mikä tarkoittaa sitoutumistamme tarjoamaan asiakkaillemme laadukasta asiakaspalvelua ja -tukea myös pitkälle tulevaisuuteen.

Euchner GmbH valmistajana

Euchner on yksi maailman johtavista koneturvaratkaisuiden valmistajista. Euchner kehittää ja valmistaa ratkaisuja vaarallisten koneiden suojauksien lukitukseen sekä valvontaan.

Euchnerille asiakkaat ovat kumppaneita, joiden kanssa löydetään yhteistyön avulla paras mahdollinen ratkaisu vaarallisen sovelluksen turvallistamiseksi. Hyvin toteutetulla ratkaisulla suojataan koneen käyttäjä sekä tuotantoprosessi ja samalla mahdollistetaan saumaton työskentely vaarallisen laitteen ympäristössä. Euchner on vuonna 1953 perustettu perheomisteinen yhtiö, joka on nykyään yksi ratkaisevista yrityksistä koneturvastandardien kehityksessä. Euchner toimii osana tärkeimpiä kansainvälisiä koneturvallisuuden komiteoita.

Kiinnostuitko sisällöstä?
Pysy ajan tasalla uusimmista artikkeleista seuraamalla Sähkölehdon Linkedin-sivua:

[lisatiedot_showcase]